sayang sayang ♥

dah tibe mase nye :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
awak awak semua, esok kite nak gerak Kelantan dah :') err, kite takut, cuak, ee sume ade laaa. T.T korang sume doa kan kite eaaa? hari nih satu hari kite dok urus kan hal hal 'menyusahkan' nih. kesian mak kite. #makk, ain mintak maap sebab susah kan :'( err, esok kite gerak kol 10.30 pagi. and then tidur rumah membe mak. :) ehh korang korang doa kan kite eaa? kite takut sangat >< hmm. korang sume nak tahu takk, tadi kan mase kite kemas baju, tetibe kite nampak baju 'b' kite. terus kite nangis T.T dah lah sedih sebab abang2 tak hantar kan, lepastuu nampak baju die. Ya Allah, sumpah aku makin sedih and terus melalak kat situ. and tetibe tu jugak lah mak masuk bilik. ouh ouh, kantoi pulakkkkk -.- mak terus peluk kite, "makk, naien rinduu kat arif" :( hmmm, eh eh, air mate kite jatuh lagi laaaaa T.T okay okay, kite nak stop dahh, tak mampu dah nak taip taip. :/ nanti ade mase kite update lagi. selamat tinggal T.T 

cuma mainan je kan? :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
yee sejak sejak nih kite selalu sedih. mabye sebab nak tinggal kan mak, arghh ntah laa :'( malam tadi kite text 'bf' kite, tapi tapi die macam nak tanak jee layan kite. die dah benci kite kerr? :'( kadang kadang tuu sampai terbawak terbawak dalam mimpi. :/ macam malam tadi. kite sedih sangat dengan mimpi kite tuu, and kite tak sanggop nak cerite kite punya mimpi tuu. tapi orang cakap tuu just mainan tidur. betul kan? i hope so :/ bangon bangon habis bantal basah >< bangon bangon jugak, demam kite makin panas. bila check suhu, suhu sampai 38 -.- ouh ouh, kenapa nih ainn? :( b, kite rinduu awak sangat :( awak dah tak sayang kite kerr? awak tahu tak, kite selalu tunggu call and text awak? awak tahu tak, kite sedih bile awak nak tanak layan bile kite text awak? awak tahu tak, kite tak suke bila awak tak percaya kan kite? hmm sedih tahu. kite selalu pikir yg awak dah tanak kat kite. kalau awak tanak dekat kite, awak terus terang je. InsyaAllah kite terime :'/ sebab kite sayang awak, kite 'setia' dengan awak. tapi tapi awak macam tak hargai jee. awak siap perli2 kite bagai. hmm. takpe lah. papepon kite tetap sayang awk :') and kite harap, 'kite' boleh jadik macam dulu :) 

berkobar :p

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
tinggal beberapa hari lagi jee aku nak pergi. barang semua aku dah packing, haa nampak tak berkobar2 nyee tuh? haha :D tapi jauh dalam lubuk hati aku, aku berat sangat nak tinggal kan mak aku, kawan2 and rumah aku nih, sedih nyeeee :/ tapi abg aku cakap, berkorban laa utk mase depan. heeee. yee abg, adik berkorban habis habisan yeee :p disebab kan takut sangat nak masuk kolej tuu, sampai demam panas dibuat nyee. abang abang kite semua gelak kan kite. tapi macam tak lawak jee die gelak kan kite. haha :D mak siap cakap, 'demam takut nak masuk kolej ker, demam sebab rindu dekak ehem ehem?' lalala~ kite bersyukur sangat sbb dapat mak yg sangat sangat memahami kite :') tahnks ma <3 yee mak, mmg kite rindu die sangat :'( err err mane ekk B kiter? hmm. die tau tak yg kite rindu die? hmmm :'( dah lah bosan dekat rumah. duduk sorang sorang. ohmaii, sedih nyeee :/ mak and abg abg ku, cepat pulang boleh takk? jangan lah stay lama lama dekat singapore tuuu. hmm >< 


makin lama, makin jauh :/

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hai awak awak, dah lame kite tak update kan? hee, kite busy sangat sekarang nih. :P hari nih kite nak post, khas utk someone. awak awak semue tak payah bace laaaa, malu ouhh. haha:p


#awak yg dalam gambar nih, tengok ape tuu? haa, :P err awak nak tau? kite rindu awak sangat. agak agak bile ek kite boleh jumpe? sekarang boleh tak? heee :P dah lame kan kite tak tengok awak. awak sihat? makin gemok ker makin kurus? haha :D kite makin gemok ouhh, acano nih? kang awak tak suke pulak kat kite, :) awak ouh awak, kite nak cakap yg kite nak sambung study dahh. 31hb nih, kite nak pergi dah. sorry bagitahu late. mabye time awak bace nih, ntah ntah kite dah kat sane dahh. hehe. kite takde credit nak text or call awak. mak tanak bagi duit. hehe :P ehh lupe pulak nak bagitau, nanti kite study dekat kelantan. kite tanak pergi tapi mak nak sangat. so ikut jelahhh. jauh kan? hmmm. nanti awak jage diri baik2 okay. kite sayang awak, kalau awak tanak sayang kite pon takpe laa. yg penting kite sayang awak. get it? :) awak doa kan kite baik baik ea kat sane. heee. okay lah awak, nanti kalau ade mase, awak call lah kite :') love you b. 

terakhir :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

chack chack! haa, nak cakap nih. blog kite dah bertukar wajah. lawa kannnn? well. HAHA. act yg buat lawa, Header tu jee. kan kan? tu bukan kite buat, kite mane tau nak buat. susah ouhhhh >< nak tau siapa yg buat kann? alaaa, adik kite laaa. anera's tales. haa acane? lawa kan blog die? kite geram tengok blog die. rasa nak makan makan je. HAHA, okay mengarot giler -.- btw thankyou sayang :) dan kite menghabis kan masa 3 jam untuk edit blog nih. grr ><  errr kite taktau nak update apeeee -.- haha. tapi pape pon, 20hb nih kite nak pergi muar. and time tu, selamat tinggal lah blog. ku tinggal kan kau selama seminggu. lalala~ :D heeee. 

NAK BALIK :/

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
sejak sejak nih, ramai pulak yg dah mule update pasal nak beli barang sekolah bagai. ouh ouh, rindu >< rindu pulak nak sekolah. rindu nak pergi kedai nan mak, carik barang sekolah. rindu pulak nak hari pertama datang asrama. rindu dengan katil dekat hostel tuu, rindu dengan meja prep, rindu nak menyanyi ramai ramai dalam toilet. HAHA :D rinduu nak makan dalam dewan makan, rindu nak gelak kuat kuat dalam dewan maakn. rindu nak gadoh dengan abang dewan makan, rindu nak gaduh dengan budak aspura. rindu nak dengar warden jerit. rindu mase solat dalam surau :'( haa, kat sekolah pulak, rindu nak jalan kaki ramai ramai pergi sekolah. rindu nak naik tangga masuk kelas, rindu nak jerit "assalammualaikum" :( rindu nak hias hias meja sendiri. rindu dekat meja tuu :/ rindu nak tidur dalam kelas. HAHA :D rindu nak gossip2 dalam kelas, rindu nak makan makanan kantin tuu. rindu nak pukul2 nan dorang. rindu nak usha pakwe lalu depan kelas. :p rindu nak balik ramai2. rindu nan cikgu2. arghhh, rindu semue :/ sememang nyee, habis sekolah memang tak besttttt ! >< korang korang, aku rindu korang. :( 




sumpah lawaaaaaaa :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hari ni kann 9.12.2011, kite keluar jalan jalan. kite kalan dekat time square, sg wang. sorang sorang T.T sedih. haha tapi takpe lah abai kannn. and then sampai dekat sg wang, kite tengok orang semue tengah tengok pentas yg dekat tengah tengah. so kite pon busy kan lah body nih, join dorang. eh eh, ade jual poster and cd Nikita Willy ouh. haa, disebab kan murah, kite pon hulur kan duit dekat akak tuuu, tibe tibe akak tu cakap, "adik adik, kejap lagi nikita datang" kite dengan blur nye pon cakap laa, "ouh" haha. akak tu siap kasik kite tempat duduk. kite pon haa, ikut jelahh. penat jalan, syok jugak biler dapat duduk kann? :p duduk duduk, sambil tengok kiri kanan. waoh, ramai. tapi kite bertuah sikit sebab dapat duduk. lalala~ haha. so pukul berape ntahhh, ade perempuan mane ntah cakap. "dipersilakan Nikita Willy" wahhhh, sumpah comel !! lepas die nyanyi nyanyi, tibe mase jumpe. haaa, part tuu mmg tak sabaq ! :p memang khas laa bile dapat tempat duduk nih, dah beratur, sampai jee turn kite, die senyum, die peluk kiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)  wahhh, lagi lah kite tak sangka. tengah peluk kite, tibe tibe orang yg jaga kat situ, suruh cepat. eee, jealous letuwww. hahaha :D sampat amik gambar dengan die, kite jadik kan wallpaper :) heee. nak turun pentas, kite lambai, die pon lambai. eeee, comel gilerrrrrr. memang tak tidur malam laa nampak gaya nyeee:P hahaha.


kite nak upload gambar die dengan kite, tapi takpe laaa. tanak kasik orang tengok. hahaha:D 
seronok sangat hari nihhhh :) love you Nikita Willy 



nak mati?

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
assalammualaikum semua :) haa hari nih kite happy sikit sebab satu hari nih text dengan membe. siapa kah die? okay, nama di rahsia kannn :p heee. ouh kejap, asal tajuk 'nak mati?' haa sabaq sat. nak story la nih yanggg :p macam nih cerite nyee, tengah text text nan dengan membe kite yg kite cakap nih, tibe tibe die tanye. 'hang tak study, tak kerja, habis duduk rumah buat ape jeee? NAK MATI KER? ker TUNGGU MASA MATI?' hamboih, tak sayang nyawa betul hang nih kann? main sedap mulut jeee. nasib baik hang baik nan aku. HAHA :D tapi bukan die jee yang tanye, ade lain yg tanye. tapi nih agak melampau laa kan persoalan die tuu even die orang ke due yg gune ayat MATI tuu. haha.  okay, di sini kite terang kann. kite dekat rumah bukan nye duduk goyang kaki jee. kite ade kerja laaa. cume kerja kite just buat dekat rumah. special kann? hehehe. menjahit baju? ehhh ape pulok. bukan laaa. HAHA :DD tapi ade la bosan nyee kerja dalam rumah jee, tuh laa dulu mase dah dapat kerje, malas kerje berhenti. sekarang susah nak dapat kerja. kerja lah kite dekat rumah tuu. ouh nak tau eaa kerja ape? hadooo laaaa. haha. takde laa, kite tolong abang kite. soo dapat lah terisi jugak duit dalam bank tuuu. kannn? kite bukan nye duduk jeeeeee dalam rumah. mmg bosan nak mati laaa. hahaa :D eh eh, dah azan mahgrib. okay, arigato for your reading :) 

begini rasanya :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Seribu jalanpun ku nanti, bila berdua dengan dirimu, melangkah bersamamu. lalala~ opss! menyanyi pulakk. haha ecehhhh, tajuk tak boleh blah kann. haha takde bende pon nan tajuk tuuu. saje jeee :p tadi kann lepas solat mahgrib, kite terus hadap fb :O tapi bosannnn, so kite pon jalan jalan laa dekat blog orang lain. haa sume lawa lawa. jealous kiteeeee :p haha okay dah penat jalan kite ponn jalan jalan dekat youtube. heee nak tau kite dengar lagu apee? kite dengar lagu band ungu. haa korang minat kann? admit jelahhh. hehe kite tengok video die dengan wife die, time practice nyanyi lagu dorang. wahhh, sweet giler. alaa lagu penghujung cintaku tuu.:) tahu kannn? haa :) time tuu tau kite ingat siapa? kite ingat B kite >< haha. dah takde orang lain nak ingat agaknyeee T.T idak lerr, kite teringat die sebab sebab sebabbb suara pasha ungu nih macam die. hah betul ker? haha :D ehh ntah, ade lah sikit kotttt. sikit jelah tapi. haha and tuh jelahhh care nak hilang rindu dekat die, asal ingat die, kite dengar suare laki kite nih. ehh bukan laki kite, laki adel. siapa adel? alaaa bini pasha laa. haha. . tapi hilang ker rindu tuu? -.- muehehe. haa tu jelah post kite, tak suke bace jangan bace. baling kanggg >< haha, Assalammualaikum :) 

Lawa Sangat Sangat :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
kite nak post pasal seseorang nih :D kite rase kalau korang tengok pon, korang mesti suke gilerrr tengok muke die. mak kite pon habaq die lawa giler. nak tengok muke die? kejap eaaaa... TARAAAAA ! 


haa, acano? terpikat takk? terpikat kann? dah dah, jangan nak tengok lama lama, kite tak kasik. haha nama akak ni Nurul Jannah Dahalan. nama cantik kann? macam tuan nye jugak. hihi act kite kenal akak ni dari adik die. sebab rapat dengan adik die, adik die pon lawa macam die. nak tengok? kejap kejap. :P 


Nurul Azlinna Hanim Dahalan :) haa, terpikat lagi takk? dahh jangan nak tenung lebih lebih. kite cepuk kangg. haha :D okay berbalik dekat akak tadi, kite pernah nampak die depan depan ouhh. pehh, gojess giler lah die. tapi rugi tak tergur die. and aku rase die baik and peramah sangattttt. tengok muke la kannn :)))) tadi kite baru lepas komen komen nan die, komen komen pasal kite nampak die kat TS time tengok movie semalam. time komen komen nan die, die buat kite tersenyum sampai ke telinge ouhhh. nak tau sebab ape? sebab die panggil kite syg, die panggil kite adik and paling penting, die kate bile bile boleh jumpe die. lalala~ korang jealous takk? alaa tau mesti korang jealous. hehe :D eh eh, okay laa. dah mahgrib. tak perasan pulakk. hee. assalammualaikum :) 


tercapai :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
haa, awak awak nak tauu? semalam kan movie Ombak Rindu keluar kann? haa, kite tengok nan mak kite ouhh. sweet tak sweet takk? tak sia sia tunggu 3 jam sementare nak tunggu pukul 7.10 tuu. nasib baik cerite nye best sampai mak kite pon nangis tahuu? haha tapi spoil nye kite tak dapat duduk sebelah sebelah nan mak kite. mane tak nye, beli tiket time nak tengok. memang full la kann? so duduk lah sorang sorang, memang syok kiri kanan kite sume bercouple couple :O bile tengok dorang, dorang buat kite rinduuuuu dekat B kite :'/ ehh pape jelahh. pape pon movie nih memang terbaik. tak rugi tengokkkkkkkk. :D and rugi aklau tak bawak tisu. hahaha :DD 


maafkan segala nye :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
kite rase tajuk tak boleh blah siot. haha haa hari nih nak post pasal kawan :) kite dah baik nan kawan kite sorang nihh. siapa siapa? abang panas mehhh. hahaha :D takde laa, kawan sekolah kite. dulu boleh laa rapat nye, kejap kejap rapat kerr? -.- hentah hentah. haha. baik pon malam tadi, eee suke suke. kalau tak, sebelom nihh, sume kite post dekat fb, sume kite hide dari die. haha tanak kasik die tahuu. jahat kann? tapi tuu kisah lama. lupe kannn :) now bukak buku baru. and jadik kawan macam dulu :) 


abang kite dekat Malaysia :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

okay, hari nih tanak post sedih sedih dahhh, hari nih nak post happy happy punye. :D tengok bawah, tengok bawah.


awak awak, hari nih abang kite ade dekat Puchong. seronok gilerrrr :') Alhamdulillah :) abang, hope dapat jumpe. rindu sebab  takde siapa nak teman ain dekat rumah nihhhh :( 

tahap kesabaran dah habis :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
taktau laa kenape, mabye minggu nih minggu malang nasib aku kot. bertubi tubi masalah datang. ohmaiii :( ehh awak awak sume nampak kite selalu senyum? alaaa, tuh sume fake jee. dalam hati siapo tahuuu? hati hancur berkecai, awak awak sume tahuu? mane tak nyee, nampak kite watlek jeeee kannnn :P kan best kalau orang lain dapat nampak macam mane bentuk hati kite sekarang nih. kite rase macam kaca gelas jatuh bederai kottttttt :) err betul orang cakap kann, selalu nyee kalau bende tuu kite berharap sangat, mesti tak dapat. macam tuu jugak laa dengan masalah kite sekarang. bile kite dah betul betul berharap, die kecawa kan kite. sedih tuu memang sedih laaa, melalak sampai due malam. cantikkkk. kannn? hee :) time kite sedih, kite nak carik die. tapi........ :/ kite pon taktau die sedar ker tak dengan ape yang die buat. tapi kite harap satu hari or bile bile laa, die akan sedar yang die dah kecewa kan kite tahap gaban :') jauh dilubuk hati, kite sayang die. konon tanak amik hati dengan perangai die. tapi kite manusia yang punye perasaan. dan cepat terase dengan ape yang orang buat. tak kire laa bende tuu dibuat tanpa sengaja or sengaja. bile ditahan ditahan dan terus tahan siapa mampu kann? :) manis manis tuu sume mase lalu, sekarang semue dah pahit nak mampus. haha. tak ape laa. kalau ade jodoh tak kemana. ye kann? kalau die bukan untuk kite, kite terima :') sumpah, kite rindu sangat. #awak dengar?:'(# hmm buat masa sekarang, kite hanya perlu kan kawan kite. kite try tak kan carik awak macam sebelom ni :( 

7 hari seminggu ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
If i let you go.. lalala~ best kann lagu nihh? haa lagu nih bermakne tauu buat kite :P heee. ehh lupe pulok nak tanye awak awak semue sihat? dah lameee kite tak post. bersawang sawang dah blog kite nihh. hahaha yelah mane taknyee kite busy dengan pakwe makwe kite. siapa? nihh haa diorang, 


haa, tu jelah yang kite mampu bagi tengok. yang lain, tak leh laaa. hahaha nak tahu kite pergi mane? alaaa, kite pergi kuala selangor laa :) mane lagi kann? kite stay sane seminggu. seriusly tak cukup masa nak jumpe dengan dorang :) heeee. macam macam kiteorang buat bersama, makan samasama, tengok bola samasama, karok samasama, pergi pantai samasama, makan dekat AROMA samasama:) free pulak tuu. #thanks ainaa:* ape lagi ekk? errr. banyak laa. karok boleh dikatekan tiap tiap malam laa. syok tak syok la kann? hehehe ape yang paling penting, kite orang dpat kongsi masalah samasama, tak kire laa kawan laki and perempuan. dengan diorang kite dapat luah kan masalah yang kite pendam sorang sorang selama nih. kite berharap agar persahabatan kite nih berpanjangan sampai akhir hayat :) thanks luang kan masa samasama mase naien ade nihh:) naien sayang korang semue ♥ 

eden pon taktau dah :(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
makin lama makin melarat demam nih, asal nihh? hmm. asal malam jee, batuk macam orang dah nak mati. ohmaii :( hope takde pape. hmm. dah lah demam, masalah lagi. hadoyaii. tapi takpe, pape pon kite ade orang yg selalu ade dekat sisi kite. terime kasih Allah sebab kurnia kan die untuk jadik kawan terbaik :') siapa? ehh ade lah. hehe. takde lah, anak pak dollah tuu. tak kenal? okay malas nak cerita. haha tapi sedih sikit. sebab ape ekk? ntah lahh. sedih dengan ape yg terjadik sekarang nihh. hmm, sedih dengan relation kite nan bf kite. grr >< eee rasa nak jee kite pukul pukul. awak awak, awak tak sayang kite dah kann? boleh tak terus terang jee? tak payah nak buat kite macam nih. pasal kite ponn awak tak amik tau kann? agak nye kalau kite mati pon awak biar kan je. kan? kite tak mitak awak hadap kite 24 jam tanpa henti. cume kite nak awak mcm dulu boleh? haa awak mmg lah cakap awk tak berubah, tapi kite gf awak. kite tahu beza kan awak yg dulu nan yg sekarang nih. kalau awak yg dulu tuu, awak buat kiet selalu happy. tapi sekarang? hmm taktau nak cakap camno. kalau text pon, nak tanak je kann? ape yg kite nak cakap kite mmg kecewe dengan perangai awk sekarang nih. kite dah try dah tahan dari update status untuk perli perli awak, tp hari nih awk melampau sangat. awk perli kite mcm kite takde perasaan. sebelom nih mmg lah boleh sabar, tapi sabar ade tahap nye wak. kite pon taktau ape salah kite dekat awak sampai awak jadik camnih. kalau awak rase awak tanak kite, awak nak buang kite. just cakap. bukan buat kite macam nih. dahh, tu je yg mampu kite luah kan. :( 

ombak rindu :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

haa , korang korang . pernah bace tak novel nihh ? 

kite dah pernah bace dahh, haa yang tak pernah bace tuu . meh meh kite kasik awak bace sinopsis novel Ombak Rindu :) dah bace ? kalau nak tau selanjut nyee , pergi pinjam buku nih dekat library. hehe but now sekarang dah buat movie ouhh . december nih cerite nih keluar kann ? haa nak tengok . tengok sorang sorang pon takpe . syok jugak . haha movie nih mesti best sebab ade aaron aziz , lisa , maya karin . syokkkk ! :P 


tak sabar nak tunggu :') okay boiiii :D 



30 hari :/

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hari nih kerja aku asyik online jeeeeeee :p haa tiap kali online , aku mesti bace orang update status rindu , date bagai . haa now aku pon nak cakap laa pasal rindu rindu nihh , nak update dekat fb tapi blushing laaa >< hahaha ermm hari ni 12.11.2011 , 30 hari dahh tak jumpe B . sampai mak aku sendiri tanye "ko tak rindu bf ko ker?'
#thanks mak kerana memahami anakmu ini.haha :DD rindu nak mati mak ain dekat die , eh takk takk , tak sampai mati pon kalau tahap giler gaban tuu ade lahh . hehe camno ? nak jumpe taktau biler . haishh kalau dapat jumpe , nak jee aku pelok pelok die . ehh takleh , dose . hikhik :D okay dah tu je aku nak cakap , heee kboiii :))) 

i'm sorry :(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

sayang , i miss you badly :( dah lama kite tak contact kann ? hmm :( aku nak mintak maap pasal haritu , aku tau kau marah sangat dekat aku kan? aku tahu kau macam mana :/ aku bukan tanak tolong , tapi aku ade sebab . and now , biler aku contact kau , aku text kau sume tak dapat . kau tukar number kee ? sampai hati tak bagitahu kann ? :( err aku sayang kau , sebab kau paham aku , kau tahu aku macam mana , kau jaga aku leklok , kau paham ape yang aku nak :( kite dah kongsi banyak rahsia right ? heee :P gamabr dekat atas nihh last kite meet kan ? ingat takk ? ehh silap , bukan lahh , nih sebelom kali terakhir kite meet . hehe . :p seriusly aku rinduuu :( aku ade masalah yg aku nak kongsi dengan kauu and takde siapa boleh paham masalah nii selain kauu :(((( azie , if kau baca nihh , kau contact aku eaaa ? okay , takde mood >< kboiii :/ 

the bext ATOK in the world . haha :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

ooo hoiiii kalau dah mata bertentang mata tengtengtengtengteeenng! hati di dalam bagai nak gilaa.  haha tahu kan lagu tu? takde motif err kbye -.- haha salam sejahtera keatas kamu ya pembaca sekalian, bukan nak sembang lebat, tapi nak story pasal ATOK kita the kind of sahabat. jyeahhh ilove  him so soo much. ehem jangan marah okay? haha tak ada niat lebih pun ish korang ni pemikiran nauzubillah ! haha *gelak besar. haa kat atas tuh lah orang nye, and aku mengaku die lagi hensem bile berbaju melayu, cair cair. haha dia selalu buat aku tergelak and rasa macam nak mati dah sebab perut dah pecah tergelak. sampai mak aku cakap 'giler ker kau?' haha atetet shuwitt kan dia?? haha  ade masa otp dengan dia, meriah jugak lah kan. tapi aku tak suka otp dengan die sbb die akan buat credit aku habis dengan perangai giler die. paling lama call pon masa free call aku. haha walaupun tak pernah jumpa tapi macam dah berkali kali jumpa and insyaallah graf tu akan meningkat ke berkali kali pulak. ahah! memang hebat. antara kami mmg takde rahsia. sebab dah janji nak kawan baik sampai mati, kan macha ? haha kita orang memang berfikiran luas, sebab suka berangan tentang masa depan. korang ada?? sampai berancang untuk kahwin sama sama ade banglo besar bagai . hahaha tapi apa apa pun tuh just mengisi masa lapang kami dan dapat mergeratkan siratulrahim antara each other. haha okayboiii thanks for reading :)

encik mimpi ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
haa hari nih hari raya korang pakai baju warna ape ? kite baju merah . comel tak , comel tak ? haha tau comel . #okay aku kuat perasan . heee :D eh kali nih kite nak post pasal Encik Mimpi . korang tahu ? alaa mesti tahu kannn :) yang nyanyi pakai gitar dekat utube tuu . nak tahu sebab kite nak cakap pasal die ? kite jatuh cinta dengan suara die . awww ! ♥ giler suara die best giler . setiap malam kite dengar lagu die sebelom tidur , ape macam sweet tak ? hahaha konon-2 die nyanyi untuk kite :P lagi lagi lagu SELAMAT MALAM CINTA , pehh seriusly kite cair giler bila dengar suara die . kalau kite dapat jumpe die , nak jee bawak balik rumah . suruh die nyanyi kan utuk kite setiap malam tapi berangan jelahhh . hahaha :D 


encik mimpi , encik mimpi , iloveyou ! haha kite sukeeeeee dengar suara awak . #okay aku gedik dengan encik mimpi jee . sbb suara die buat aku tak tidur malam ouhhhhhh tp tidur laa (mcm keling ckp -.-) . hehehe :D haa cukup lah tanak lebih-2 . malu malu . haha okay boii encik mimpi . love youuu ! hihihi :* 

outspoken :'(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
chack chack ! :D halaa nak main chack chack pulok kau nihh :P haha act kali nih aku pon taktau nak post pasal ape . gedik gedik jee nak post . haha tajuk atas tuu macam takde kena mengena jeeee -.- haha hmm aku nak cakap , aku nak cakapp aku rindu B aku :'( okay boi . haha boleh tak macam tuu ? nak cakap banyak-2 kang terluah pulak semua ape yg aku rasa . simpan ain simpann . :P haa tuh jelah aku boleh luah kan . yg aku rindu giler B aku . kalau sakit dah boleh masok icu . giler kritikal . hahaha :D ehh okay laaa , btw SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :) 

cemburu buta -.-

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Assalamualaikum , salam 1 Malaysia :D

kawan ku yg dirahmati Allah sekalian ,
kite akan mengadakan BBQ bertempat di rumah Danny yang lame di Assam Jawa 
pada hari Jumaat bersamaan 4 November 2011 k ;)

kehadiran anda-2 yg dijemput ni amat dialu-alukan .
maklumlah , lepas ni ad yg ke poli , UITM segale bgai kan ?
so aggp mjlis perpisahan je .

pada mulanya mmg rumah danny takde bekalan air , tapi tadi kami sudah survey so ad pulek -.-"
so you dont have to worry ( betol ke ni )

buat mereka b'gelar lelaki : anda semua diminta berbincg sesame sndiri mengenai arang2 ,peralatan bakar n semua tulah . k ?
buat perempuan pulak : kite dinasihat kan masak-2 , beli barang sume tu . nnt jumaat pg , kite keluar la k . :)

skg ni , sy memerlukan kepastian sama ad dtg atau tak ? tolong balas ye sama ad di sini atau di nombor saya lah ~

perkare lain yg berbangkit adalah mengenai camne pulak kite nak mkn ? meja ? kerusi ? or nak bwk tikar je ?
semua itu kite harus bincangkan agr x susah kelak . 

sepatutnye kite perlu berjumpe la wahai nyot-2ku sekalian . susah kalau begini .

makanan pulak , tak kan ayam je kn ? 
ouuhh , terlupe . nnt kite kene collect money tau ;) . hee . sanggup kan3 ?

haa , tu jela kott dahulu dr sy , kalau ad pape yg musykil , cntct je k .

# perlu gak bincang psl makanan lain . amat penting tuh -.-"

that's only from me : eaisha . 工 ♥ ㄚ◯∪! rindu korang la !  ♥



asal cemburu buta nihh ? -.- hee nih haa pasal kawan kawan laa . buat bbq tanpa budak comel nih . hahaha wehh korang , naien jealous ouhhh . nak join korang . uhukhuk :'( suke buat apa apa time naien tak boleh pergi sana kannn ? eeeee -.- jangan upload gambar ouhhh , kalau upload siap lah korang -.- 

kesian kau :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hari nih baru balik rumah . huh penat -.- hee . balik balik terus hadap facebook :p haha so macam biasa lahh stalker facebook orang . haha takde kerja memang macam tuh ouhh :D tengok punye tengok tibe tibe kiter pon TERstalker lahh facebook someone nihh . eh eh DP die dengan lelaki lainn ? -.- lahhh patot ler ex kiter carik kiter balik . rupe rupe nye awek die kena kebas dahhh :) kecian awok ekk ? tuh laa dari dulu kiter dah cakap perempuan tuu just nak game awok . tapi awok degil bebenor . mentang-2 lahh die seksi , susah sangat nak lepas kann . kan kan ? :D haa sekarang camno ? tengok , ape yg awok buat dekat kiter dulu terjadik dahh dekat awok balik :) kite mampu senyum dan gelak sikit sikit jee , nak gelak banyak banyak tak baik pulak kann ? hehehe :)  sudah yee wak , tak payah terhegeh hegeh nak contact kite balik , nanti B kiter marah ouhh >,< okay bye :3

Best :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
best stay sini :P kat mana ? ehh ade lahhh . haha takde lah . nih haa , dekat pantai Bulan Cahaya nihh :D tahu takk tahu takk ? mesti taktau nihh , ape lahh korang nihh . haha . dekat Kelantan lahh . best giler ~ tapi spoil sini asyik hujan jee --' nak jalan pon susah . grr ! >,< tahun nihh kiter sambut birthday dekat sini ouhh , korang ade ? takde kann . haha kiter dah besar ouhh . 18 dahhh . #batak--' hehe . so malam 28 tuh kiter dah tunggu dah free call pukul 12 nanti , tunggu punye tunggu , pukul 10 lebih kiter dah tidur . haha memang tak bergayut lah kiter time tuu -.- rase bazir jee sebab tak dapat manfaatkan ape yg maxis bagi tuu . yg tak boleh blah nyee aku tak silent fone ponn , asal tak dengar dorang text haa >,< geram giler . lepas tuh dah siang baru lahhh kiter balas text-2 dorang tuh semue . terharu sebab yg wish dekat fone semue yang tersayanggg <3 makin makin syg lah dekat dorang . nak tau siapa ? sat , aku tag dorang . ecah , eca dol , anje , MY TWIN :) , adik fazz , shaza , axim yana , mira  , adik mimi  siapa lagi ekkk -.- ohhh luper . hubby kiter ;p terlupe pulok kat die nihh . hehehe sorry b :D ade lagi tapi yg lain tuu takde FB pulok . sedih bebeno . haha lepas tuu dekat fb lagi , haa lagi best , ramai . -.- thanks yee korang sebab wish . terharu betul :') hee lagi terharu biler abang kite yg jauh tuh wish .tak sangka <3 okay free call tuh , kiter banyak habis kan dekat si Axim giler tuu . dah die jee yg free masa birthday kiter . nak otp dengan B , B sibuk ohh . takpee :) hee . 

perasaan .

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hmm , eden pon taktau camno nak cakap :( harinih nak cakap pasal perasaan . bukan perasan eaa . hee :P hmm nak cemburu ? bukan ade pape ponnn dah . eee ape nih . giler -.- harinih jee aku dah dapat tahu bende yg buat aku cemburu giler . grrr ! >,< pergi laa perasaan tuu . aku tak nak kau ade wehh . aku asyik ingat jee . ishhh --' tp sumpah cemburu . giler menyesal tengok fb die , fb kawan die and fb yg kene mengena dgn die . kang nak block nampak sangat pulak . camno nihhh -.- makin nak lupekan , makin ingat pulakk . hadoi . buang lahhh jauh-2 ainn , tak payah ingat . buat sakit hati kau jeee . :( 

stress , tido jeelaaa awok . hee :P 

ok stop it . now story pasal lain . ehh nak dekat 29.10 laa . hari paling bermakna wokk :p hari lahir aku lahhh , ape lagi .hee . yeah , syukur Alhamdulilah sebab Allah memberi peluang untuk hidup hingaa ke hari nih :) terima kasih Allah :D mak mak , anak mak nih dah besar ouhh . dah 18 dahh :p heee . selama aku hidup mcm-2 dahh aku lalui , and aku harap semue tuu dapat mematang kan diri aku sendiri lepas nihh . aminn :) 

heee , Happy Birthday to me :p


kan best jadik budak kecik , tak payah pikiaq masalah . hmmm :/ err korang kalau stress , marah , sedih or papelaa kan , try lahh tengok gambar bayi . kompem tenang . haa , tuh sebab aku suke sangat tengok gambar anak-2 buah aku tapi masa dorang bayi laaa . sbb muke mereka yg comel and mulus tuu mungkin dapat hilang kan semua perasaan negatif kita tuuu :P try lahhh . haaa . 

gonna miss you :(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hari nih sedih ouhhh . sebab ape ? sebab yang tersayang dah nak pergi jauh . hukhuk :'( haa , pikir pakwe lahh tuu . hehe :p bukan lahhh . nih abang kesayangan tahuuu ? die nak pergi belayar . 2 bulan . lama nyeeee :/ tapi takpe , aku bangga ade abang macam die sebab die pergi belayar wakil malaysia tuuu . die ekot Belia Malaysia jelajah . SSEAYP 2011 :) hmm , sedih sangat masa dia call yang dia nak flight dahh . :(( 


boleh lah nihh letak gambar raya . hehe :p haa , yang gemok-2 tuh lahh my beloved bro . hee :DD sebab die gemok laa aku sayang lebih . :P abang , ain dan mak doa kan yg terbaik untuk abang ! :) aminnn . korang doakan eaa abang aku selamat pergi dan balik :) 

Hikmah Disebalik Ujian Allah :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu jika seseorang itu berkata yang dia tidak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri,Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama. Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri,sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.

Kadang-kadang kita tertanya-tanya, mempersoalkan kepada Allah swt kenapa kita diberi ujian yang berat sebegitu sekali sehingga kita terlupa pada siapa yang perlu kita mengadu segala masalah kita, pada siapa kita harus minta kembali kekuatan kita. Astagfirullah, lemahnya dan rendahnya iman kita. Tidak redha dalam menghadapi ujian yang Allah beri terhadap kita. Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang mengalaminya,mungkin ada sahabat-sahabat kita @ saudara seakidah kita yang lain menghadapi musibah yang sama bahkan lebih teruk atau lebih besar dari kita.

Bukankah,Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.
Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.

Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.

Jadi seharusnya apa yang perlu kita lakukan? berdoalah kepada Allah, Allah lah tempat kembali segala masalah yang sering membelenggu diri kita. Jangan malu untuk merayu-rayu, meminta-minta, memohon-mohon kepada Allah swt.Selalu diingatkan yang Allah tidak pernah jemu mendengar rintihan hambaNya, Allah itu Maha Mendengar.

Dekatkanlah diri kita dengan pencipta kita yang menguasai seluruh alam, yang memegang hati-hati kita. Disamping berdoa perlulah kita berusaha menyelesaikan masalah yang dihadapi. Mungkin ada yang rasa diri mereka tidak kuat hendak hadapinya tetapi cubalah bangun! Usah tewas dengan hasutan syaitan, cari kembali kekuatan kita kerana kekuatan itu ada dalam diri kita masing-masing. Yakin dengan diri, kuatkan azam dan cita-cita. Usah tonjolkan kelemahan kita pada syaitan kerana syaitan tidak pernah berhenti menghasut agar kita lemah-selemahnya.

Jika rasa tidak kuat, carilah sahabat-sahabat yang sentiasa memberi kata-kata semangat kepada kita dan bukan sahabat yang menjatuhkan kita. Itulah pentingnya sahabat kerana kita tidak mungkin bisa hidup berseorangan.

Kita perlu tahu selepas ujian itu selesai, satu lagi ujian akan datang, maka bersedialah dalam menghadapi ujian yang seterusnya. Untung bagi mereka yang selalu diberi ujian tanda Allah swt sayang padanya. Semoga kita sentiasa menjadi hambaNya yang sentiasa redha atas ujian dan ketentuan Allah swt. Apa yang ditetapkan untuk kita itulah yang terbaik! :D

OTP :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
okay , buat kali pertama nyee kite bergayut dengan budak omeiii :) nih petang tadi selama 52 minit 03 saat , dia call tepat waktu . mase kite bosan and ta text dengan B sebab B tidurrrrrr --' . eee , sumpah seronok otp dengan die  . hee :p 


thanks youu sebab sudi nak gayut dengan kite lame-2 . sayangggggg awak sangat . hee :D muahmuahmuah ! :*

Just Only For You , Izyan Fitry ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Nur Izyan Fitry , 
thanks ea cause buat entry pasal akak . giler teharu sebab tak sangka yang yan akan buat entry pasal akak . hikhik :') err aah kan , dulu kite rapat sangat . tipu lah kalau akak cakap akak tak miss time-2 tuu . rase nak ulang balik jee time dulu-2 tuu . tapi takleh pulokk . adehh ! -.- akak pon taktau macam mane kite boleh tak rapat macam dulu enn ? akak pon taktau awat ade yang jealous ? tak paham betolll --' huh ! .. akak rindu ouhh nak share-2 masalah akak kat awak , tapi akak tak nak lah kacau awak . awak kan sekolah . busy . tambah pulak sejak-2 dah ade husband nih enn ? haha :DD lagi pon , bila akak ingat awak , serta merta akak ingat some one :( u know right ? yelahh mane tak nye , dulu mase akak date-2 dengan awak , dia kan ade . hmmm :'( #aha,tibe-2 sedih lah pulokk and macam takde kene mengene right ? haha :P before this akak kan ada datang kuala , akak nak sangat meet awak . tapi akak selalu datang time yang tak patot datang -.- akak selalau datang time awak sekolah enn ? :p sorry sayanggg . cause time tuu jea akak free . btw akak promise , nanti mase awak cuti sekolah and kalau akak free , akak akan spent time dengan awak one day . ABID pon akak tak kasik kacau :p hehehe . boleh takkk ? :))) okay , awak ingat picture dekat atas nihh ? dekat bawah tuu awak tulis nih
 "yaww , naein . saye sayang awak . itu jea yg mampu ku ucapkan . kte tahu, 'kite' baru kenal . kte jarang text kan ? gayot lagi laa tak perna . kaka selalu tolong kite if kite ade masyala . kaka tempat mengadu kite yg ke berapa ek ? ramai sgt . hee . yg kedua,ketiga . don't worry . still top five . hee . sorry curik gmbar x ckp . kaka . kite nak kaka tahu . yang kite sayang kaka . kaka sentiasa dalam hati kite jugaa laa . kadang2 , naja jeles tauu . kite selalu conteng name kaka . haha . ♥ you kaka !"
 ingat lagi takk ? akak harap awak ingat :P hee . awak tahu awak lahh orang first yang edit-2 gambar macam nihh . ouhh , sungguh rasa dihargai lahhh :P heee . eh ehh , pasal 5 ringgit tuu , just abai kan jee . akak belanje . eaa ? :) errr , akak nak awak tahu even kite dah tak rapat macam dulu , sayang akak dekat awak tak pernah berubah sampai bila-2 . :) #ape macam sweet takk ? hikhik :D okay lahh , jaga BIE awak tuh elok-2 eaa dik ? #abid,hang kena jaga adik akak nih leklok yee ? dapat tau hati die sakit sebab awak , siap lahhh >< 
thanks for everything lalink :P sayanggg yan :* 



#okay , akak jealous tengok gambar awak dengan abid :P hihihi 

berjaya :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
okay , berjaya jugak aku edit belog . comel tak comel tak ? aku tahu comel , saje jee tak nak cakap kann ? cubit tahu lahhh >< hihihi . tapi en , aku tengok belog aku nih macam budak kecik punyee -.- tulisan semua besaq-2 , en en ? tapi takpe lahh . abai kan . janji aku puas . hee :D #okay , cakap macam keling en ? haha :PP 
dah , kbye :)) 


erkk -.-

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
okay , memang sakit hati bila first time 
kita tengok phone bf kita , 
and kita jumpa the picture dia with his ex . 
but it does not matter lahhh . 
watlekpeace (Y) lalala ~ 

hmm :'(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
saat itu bila korang ingatkan 
korang ni penting kt seseorang 
tu tapi sebenarnya tak . :'( 

In the making of Istanbul Aku Datang :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Sekarang ni siapa yang peminat setia pelakon cantik jelita lagi bijak and awet muda si manis Lisa Surihani mesti tahu Lisa sekarang ni kan sedang sibuk shooting move bertajuk ' ISTANBUL AKU DATANG' . Cerita ni diorang berlakon di bumi Istanbul, Turkey.

Cerita ni diarah oleh pengarah Bernard Chauly and the script is written by Rafidah Abdullah. So, cerita ni bergenre Romantic Comedy. Hero bergandingan dengan kak lisa iaitu Beto Khusyairy dan ada pelakon lain seperti tomok dan Aizat.

So, enjoy the photos ! ;)








 sumpah , lisa nih lawa gilerr !! :D 






jogging :P

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
okay , aku ngaku aku dah lame giler tak jogging . hih :P korang korang ? mesti same je kannnn :)) soo , semalam aku , oja , and apiz pergi tasik titwangsa :D dari petang sampai laaa malam . lame kannn ? lepas tuu , dok lahh relaks-2 . and tengok orang buat "DRAMA" kat area tuu . heeee :P okay , kat sane ramai couple-2 . ouhh tidak . serte merta rinduuuu giler kat B :( lame dahh tak jumpe dea . hmm . #sebak --' . tapi takpe laaa . buat-2 dah selalu jumpe jea . kan kan ? :DD lepak sampai lah pukol 10 lebih , dah tuu baru balik . sampai rumah pukol 12 malam . wiii~ 





err , aku rase gambar aku yang kat atas nihh , aku comel sangat ! HAHA :D byeee . muahmuah :* 

TERSENYUM :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
ish ish , berhabuk dah time aku bukak aku punye belog nihh . HAHA :D dah lame sehh aku tak update , almaklum laa , pegi bercuti . hihi :P #bercutilahhsangatkann -.- nak tau aku pergi mane ? aku pergi kuale selangor laa . lepas kan rindu kat membe-2 :) hee , lame aku kat sane , lebih kurang seminggu macam tuhh . bile tibe kat sane , otak aku serte merte ingat time mude-2 dulu . alolo , sweet betoi . :DD kat sane aku stay rumah anak pakcik dollah , 
 ha , nih laa anak pakcik dollah tuhh :) eca name nyee . hee . sampai-2 kat rumah dea , acara paling penting kite orang buat , ialah BERGOSSIP . banyak bende yg kite org pendam . so kite orang luah kan laa same-2 . korang ade ? takde kannnn :P hee , bile kat sane , sorang-2 aku jumpe . tapi rugi , takde snap-2 la pulok . hihi . takpe laa , aku mention kan name dorang jea , ANJE , ASPA , MIMI , YANA , MIRA , DAIE , FZ , WAN , KALAI , ACAP , IMAL , DAUSE , DANNY erkk sape lagi ekk -.- lupo la pulok . biase laa dah tue . HAHA :DD tapi dalam name-2 tuu , tak de laa yang lepak-2 sangat . :) lepas tuu , pergi open house rumah mummy tersayang :) teacher ashikin tan :* kat sane jumpe ekie , fahmi , bon , yassin , and lain-2 :) even tak banyak borak ponn , yang penting aku makan sedap time tuu . hehe . kat sane tuu , kadang-2 keluar tengah hari , balik tengah malam . ishish . ape nak jadik nihh . heee :p tapi yang balik sampai tengah malam tuu sebab sesi meluah kan perasaan ,, hihi . nak cerite banyak-2 , tapi malas laa pulak . pape pon , memang syok laaa dengan dorang kat sane . MUAHMUAH LAA KAT KORANG :* 

untuk eca , aspa , anje and mimi , thanks banyak-2 ea :) naien dah boleh terime hakikat dah sekarang nihh . biar laa dea tipu ain selame nihh . Allah Maha Adil kann ? :) and thanks jugak sebab ade kat sisi naien mase naien tengah menangis . hee . sayang korang ketat-3 :)))  

pakcik , saya rinduu la kat awak :'(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
pak cik , saya nak awak laaa :( saya tak kuat sehh nak hadap masalah sorang-2 :( ade orang carik pasal dengan kite . kite sedih sangat :( hari tuh mase dalam call , nak jer story kat awak tapi kite tak nak story takot kacau fikiran awak jea . kite kan baik :P hikhik . tapi sumpah ouhh , kite rinduuu awak sangat :'( awak tauu mase lepas kite on call tuh , kite nangis . #malu ngn oja , time tuh dea ade . hikhik :D nangis sebab rinduu laaa . tuh buat kali petame nye kite gayut lame-2 lepas raye :P kite dah story masalah kite kat membe , tapi kite tetap nak story kat awak :) almaklum laa , awak kan B kite . mesti la awak kene tau sume :D kan kan , heee . awak awak , exam buat leklok tauu . kite selalu doa kan awak . :) awak kan pandai , kompem boleh buat . hee . nanti lepas habis exam , awak kene habis kan mase awak dengan kite tauu ? kalau tak , kite tumbok awak laju-2 . hikhokkk :p lepas tuh , baru kite kasik awak duduk pagoh lame-2 . kalau tak , jangan harap laa . haha :DD tau tau ? janji tauu . kalau tak , kite tak nak kawan awak . merajuk sebulan :p hikhik . ehh , ok laa , kite nak sambut orang datang beraye kat rumah . byebye , B IMISSYOUSOMUCH :'( 

tolong jangan kacau bolehh ? :(

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



untuk kepade sesiape yang send kat aku bende atas nih :) , PLEASE WEHH JANGAN KACAU AKU DAH . AKU TAK KACAU PON KAWAN KAU DENGAN GF DEA TUH . AKU ADE PAKWE DOE . TAPI YANG AKU PELIK KENAPE KAU NAK SEBOK-2 ? KAU BUKAN SIAPE-2 DOE , AKU KENAL KAU PON TAK -.- KAU TAK RASE KAU KER YANG JAGA TEPI KAIN ORANG ? KALAU AKUA DE RASE DENGAN DEA PON , SO WHAT ?ADE AKU KACAU KAU ? TAK KANN , :) NAK KATE KAU GF DEA , BUKAN PONN . SO PLEASE EHH , KAU TAK DE HAK PON NAK CAKAP MACAM KAT ATAS NIHH . JANGAN LAH NAK GADOH PASAL LELAKI , LAGI-2 BENDE TUH TAKDE KENE MENGENE PON DENGAN KAU . LAGI SATU , CANTIK CANTIK PON , INGAT LAH WEI , KECANTIK KAN TUH TAK BAWA KE MANE PON :) DAH TUE KITE KEDUT-2 JUGAK . LEPAS TUH , INGAT LAHH SEMUE TUH KITE PINJAM DARI ALLAH . JUST TERIME JELAH KITE DILAHIR KAN MACAM MANE . KAN ?
 TERIME KASIH :)  

toink toink ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

NAIENUNA

okay , nih pakwe baru aku . yang selalu teman kan aku . hakhak . korang ade ? korang takde kannnn , so jangan jealouse yea . :D *una , sorry akk curik gambar nih . hehe :PP 
NUR HUSNA BINTI RUZIAD , saya sayanggggg awak sangat sangat ! muah , muah ! :* 

tak kesah ponnn :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
hari tuh aku ade post pasal ex aku ? now , Alhamdulilah aku tak nangis-2 dahh , aku dah kurang pikir pasal dea . InsyaAllah , aku bakal lupa kan dea :) lagi pon , tak gune right aku nak nangis sebab dea , sedang kan dea tengah happy kat sane ? kan kan ? lagi pon , aku ada B aku . :) aku sayang B aku doe :)) lagi satu , aku tak terase matang ponn bila aku cople ngn B aku . aku tetap rase aku mcm budak-2 . haha :D and aku tak terase diperguna kan ponnn :) alaa , kalau aku couple dgn sebaye mcm kau . seronok ? satu kepala ? alaa , aku couple ngn B aku , okay jee . satu kepale jea . sebok-2 je kau nihh kan ? lagi pon , gf kau ponn lebih tue dari kau kann . haha :DD 
untuk kau #aku percaya , B boleh jaga aku lebih baik dari kau fie , aku akan bukti kan kat kau and shah :D and kau pon kene bukti kan laa kat aku yg kau akan kekal dgn GF kau yg cantik tuhh , haha :DD #tapi tak cantik mane ponn -.- hee , lagi pon , orang macam tuh la yang kau nak sangat kann ? seksi , free hair . kan kan ? jage lah dea baik-2 ye fi . lepas nih aku tak kesah dahh , kalau ade membe-2 kau text aku bagi tahu pasal kau ngn awek kau . lantak kau laa . :D kbye :) 

terime kasih :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
terime kasih ? dekat siape ? alaa , mesti lah dekat due orang jantung hati aku nihh :D 


apis , oja :) 
sebab ape ? sebab dorang dah buat aku happy malam nihh . dorang buat aku gelak sorang-2 :D aku harap dorang selalu ade dengan aku time aku sedih dan happy . dengan diorang laa aku boleh lupe kan masalah yang aku ade sekarang nihhh :) naien sayang korang sangat-2 laaa . :* jangan tinggal kan naien tauuu ? hee :)) 

#b , rinduu giler kat b :'( 

kebetulan ? --'

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


same right ? yah , mabye just kebetulan . harap-2 laa kan . tapi sebijik gilerrrr --'
aku boleh bermusuh,
tapi aku xnak bermusuh...

erk clash ?

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
ye ramai tanye aku termasuk laa TWIN aku sendiri , whats going on sebenarnye aku ngn B aku sebab kalau update mesti sedih-2 ? eh eh , stop laa buat andaian . takde nye clash-2 nih . aku still dengan B kesayangan aku tuu :P hah , so lepas nih jangan tanye aku macam-2 eaa ? hehe . just doa kan terbaik untuk aku yeah ? :)) eh korang , B aku nak final dahh , doa kan tauu ? terime kasihh . hee :P aku update status-2 semue bersebab , dan sama sekali takde kene mengene dengan B aku :) sebab ape ? alaa , mengenang nasib -.- #bukansebenanye. act beberape hari nihh , aku takde mood sangat , aku pon taktau kenape , :( yeah mabye sebab ex aku kot . macam takde kene mengene kan ? # B , IF B BACE NIH . ORANG MINTAK MAAP SANGAT-2 EA ? :( tapi sbb dea laa aku takde mood . err , aku bukan nak buruk-2 kan dea . tapi aku ade perasaan kot . time dea takde awek , terhegeh-2 nak mct aku laa , call aku laa . ouhh baru nak carik-2 laaa . dulu bukan main lagi kau maki-2 aku . -.- and then silap aku jugak kot sebab contct dgn dea , tapi contact gitu-2 jelaa , takde lebih-2 . giler apeee --' tipu kan kalau aku cakap aku boleh lupe dea dalam sekelip mate jea ? due tahun , aku tahan ngn perangai dea , due tahun tuh jugak laa , aku hadap masalah pape same dengan dea . cube kalau korang ? ape korang rase . lepas tuh , due hari dea tak contact aku , tipu kan kalau aku cakap aku tak tercarik-2 dea ? :) aku carik-2 , last-2 de bagi tahu aku yang dea ade dah ade awek . oh tidakk . terkejut beruk aku . -.- asal aku terkejut beruk ? mane tak nye , time aku contact dea , bukan main lagi janji-2 manis dea tuhh . yeah , tuh lah lelaki --' kan ? oaky , balik pade story tadi , lepas dea bagitahu aku , aku contact laa dea , harapan wehh dea nak balas text aku . yelaa , dah dapat awek lawa , putih , free hair . and itu yang kau nakk kan ? :D okay , aku terime . and now , aku cube lupe kan dea dahh . aku dah pack sume barang-2 dea yang pernah dea bagi kat aku , satu ponn aku tak nak simpan . aku nak bagi balik kat dea . :)  AKU MENYESAL WEHH SEBAB PERNAH COUPLE DENGAN KAU , KAU MEMANG TAK GUNE . KAU SELALU GUNE KAN AKU TIME KAU SUSAH JEA . MASE KAU SENANG , KAU LUPE KAN . AND MACAM TUH JUGAK KAU BUAT KAT KAWAN-2 KAU KANN ? WEHH , LAME-2 TAKDE SIAPA NAK KAWAN DENGAN KAU LAA KALAU KAU TERUS PERANGAI MACAM NIHH . AKU PON TAK NAK KAU DAHH !! -.- SIKIT PON AKU TAK MAAF KAN KAU WEHH . BILE AKU BENCI KAU , SATU FAMILY DAN KAWAN-2 KAU , AKU BENCI ! -.- *&^% LAH KAU ! 

balik dahh :)))

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
aku dah balik rumah dahh :DD tahun tak de lah seronok sangat raya nyee , sebab demam sehh . kesian kann ? :( tapi demam-2 pon , duet raye penuh jugak dalam beg . hihi :DD kalau bab makan tuh , jangan cakap lahhh . setiap rumah , aku makan . kalau sikit takpe la . nih boleh tahan banyak nyee . last-2 aku tengok diri aku dekat cermin , aku dah gemok dahh . aah , memang suke gilerr . haha :D nak upload gambar raye , tapi macam malas jea -.- tapi jealous lak tengok orang lain upload . hee . tengok laa camne . hehe . lepas dah raye kat singapore , now time untuk raye kat batu pahat lak :)esok luse or tulat gerak laa aku kat rumah oja :DD raye kat kampung lak . mesti syok even dah raye ke berape kann ? :P *oja tunggu tau.hee.. 

SELAMAT HARI RAYA :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

SELAMAT HARI RAYA SEMUE especially yang kenal budak comel nihh . HAKHAK :DD #alaa,sajesajenakperasan.hehe :PP  naien nak mohon ampun dari hujung rambut sampai lahhh hujung kaki . almaklum laa , naien nihh budak yang suke buat orang marah , sakit hati . hihi :P okay lupe kan pasal tuh . just berharap awakawak semue maaf kan laa ea ? alaaa , tak sengaje kot sume tuhh . #kononjelaaa :)) maaf kan tau ? kalau tak , naien cubit laju-2 . hehehe :DD and for my b , jangan dok gatal-2 mase orang takde kat sini okay ? kalau dapat tau , siap laaaa . == orang takde seminggu jea , lamee tuhh . 
ingat tau ! 
okay , dah habis ayat dahhh . :DD tata 

paham :')

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
dalam kehidupan ni kadang-kadang 
kita kena berkorban banyak untuk
 mendapatkan sesuatu yang sikit . :')

tak sabar . -.-

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
okay , aku tak sabar nak balik singapore . dan lupe kan orang kat malaysia nihh . HAHA :D #poyonakmampos -.- 
alaaa , kalau ade kat sini pon , aku terase macam tak de siape ponnn ingat aku nihhh . kan kan ? :) asyik aku jea yang ingat , memang untung lahhh manusia-2 tuh . 

selamat hari raya  & maaf zahir dan bati :) 

GRRR !

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
OKAY , SELAME NIH AKU DIAM JEA . TAPI KAU NIH MAKIN HARI MAKIN MELAMPAU PULOK . AWAT ?? NANTI BILER AKU NAK TEGUR , JADIK GADOH PULOK . TAPI SAKIT WEHH HATI AKU NIHH . PAGI-2 AKU ONLINE , AKU DAH SAKIT HATI . HUH ! KAU SAJE JER KAN ? EIII , GERAM DOE DENGAN KAU NIHHH !! EHH , SIAL LAHH ! 


aku rase ayat aku nihh melampau sangat . tapi aku harap korang paham sebab aku tengah geram sangat dengan some one :( 

contest blogger simple gorgeous :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Nahh, aku nak cuba nasib lagi. Asyik korang je yang menang :3 Hahaha, agak2 blog aku simple ke tak? Tengok macam serabut sikit kan? Macam aku lah tu, hehehehehe :> na tahu lagi lanjut pergi sini :) so aku pon tag laa , blog yang aku rase simple , 

tag :